nádszövet
Nádszövetek

A magyarországi nádfeldolgozás végtermékénekek legnagyob hányadát a nádszövetek adják. Ha a nád mostani felhasználási lehetőségét vizsgáljuk, azonnal szembetűnik, hogy a legsokoldalúbb felhasználásra éppen a nádszövetek alkalmasak.

Ezek standard méretben készülnek, azonban Vevőink különleges igényeinek is szeretnénk megfelelni. Ezért amennyiben a méretre vágásnál az megoldható, akkor egyedi méreteket is készítünk.

Felhasználási lehetőségek
A korábbi években a nádszövetet főként az építőipar használta. Ma a nádszövetnek főleg mint nap, szél, betekintés ellen védő anyagnak van jelentősége. Ilyen célú felhaszálási területei: strandok, balkonok, pihenőkertek, telkek, parkosított területek. A nádszövetek sűrűsége és homogén szövési módja révén kedvelt és nagyon alkalmas ezekre a célokra. Felhasználható még belső helyiségek falainak borítására, dekorálására. Ilyen hasznosítás esetén a hántolt nádból készült szövet igen esztétikus hatást kelt.

Gyártási eljárás
A szövet készítése előtt a nádszálakat különleges eljárással egyenként hántolják. A nádszövetek6 vagy 10 méter hosszúságúak. Szélességük (20 cm-enként) 100 és 200 cm között változik. A kötés készülhet drótból vagy műanyag szálból. A kötések egymástól való távolsága 10 vagy 20 cm.

Termékválaszték
- egyszerű nádszövet, hántolatlan. 40-50 szál méterenként
- félsűrű nádszövet, 70-90 szál méterenként
- kettős nádszövet
- stabil nádszövet
nádszövet