nádlemez
Nádlemezek

Gyártástechnológia
A nádlemezek készítése során a nádat ásványi vagy kémiai kötőanyag nélkül egymással párhuzamosan futó drótpárok közé préselik és a párhuzamos drótokat drótkapoccsal kötik össze. A préselési nyomást úgy szabályozzák, hogy a nád természetes keresztmetszete megmaradjon, s a nádlemezzel egy, a parafáéhoz hasonló szigetelőképességet lehessen elérni.

Felhasználhatóság
A hőszigeteléssel, a mechanikai szillárdsággal és a hangtompítással kapcsolatos vizsgálati eredmények bizonyítják, hogy a Fertő-tavi Nádgazdasági Zártkörűen Működő Részvénytársaság által előállított, bevakolt nádlemezek többféle építőlemez előnyeit egyesítik magukban. A nádlemez formátuma lehetővé teszi annak sokoldalú felhasználását és racionális feldolgozását.

A nádlemezek tartóssága bizonyított. Évszázados épületekben a nád tökéletesen épen megmaradt. Az építőipari szektoron kívül a nádlemezeket néhány éve kerítések, belsőtéri elválasztó elemek gyártásához használják. A nádlemezek alkalmasak továbbá garázsok borítására és a kertben történő felhasználásuk is igen sokoldalú.

Méretek
A nádlemezek 2, 3, 4 és 5 cm vastagságban, az alábbi táblaméretekben készülnek:

100 x 200 cm

125 x 200 cm

150 x 200 cm

175 x 200 cm

200 x 200 cm

nádlemez